Det här jobbar vi med i sprint 1 - 2024

Vi jobbar med utvecklingen av våra tjänster i sprintar. Här kan du läsa övergripande om vårt fokus under sprint 1 - 2024. Sprinten pågår under perioden 8 januari - 26 januari.

Läs mer om hur vi jobbar med vår utveckling i sprintar.

Fokusområden för Sprint 1 - 2024

Slutföra och beskriva de beräkningmetoder för tillgänglighet som ska nyttjas i nya Regionalanalys

Inom kort kommer vi annonsera om den kommande releasen av nya Regionalanalys. I tjänsten har vi tagit fram och förfinat två metoder för att ta fram tillgänglighetsindex. Dessa ska slutföras och beskrivas under denna sprint. I dessa beräkningar ingår även att titta på olika färdsätt som en variabel för att ta sig till olika företeelser. Modellerna för att beräkna avstånd med olika färdsätt ska därför också slutföras och beskrivas.

Förbereda för att föra över Regionalanalys till nytt inloggningssystem

Vid releasen av nya Serviceanalys i höstas fördes tjänsten in i ett helt nytt inloggningssystem. Samma ska ske för Regionalanalys när den nya versionen kommer ut och vi ska under denna sprint förbereda och testa så att allt fungerar som det ska.

Förbereda för fortsatt utveckling av nya Serviceanalys

Under vintern och våren kommer vi fortsätta utveckla den nya versionen av Serviceanalys, som du just nu kan testa när du loggat in i tjänsten. Vi förbereder detta genom att sammanställa krav och idéer och ta fram en prioriteringsordning. Feedback från dig som testat eller testar den nya versionen är fortsatt mycket välkommet.

Designa sida för din användarprofil och förbättra admins gränssnitt

Parallellt med releasearbetet arbetar vi även med att ta fram ett nytt gränssnitt där du som är användare i en eller flera av Pipos tjänster ska kunna se och editera dina egna profiluppgifter och behörigheter. Det finns ännu inget datum när denna funktion kommer finnas ute men vi kommer att hålla dig uppdaterad på pipos.se.

Kopplat till detta förbättrar vi även funktionaliteten i vårt eget admingränssnitt så att vi ska kunna hantera och hjälpa dig med ditt Pipos-konto på bästa sätt.