Ny version av Serviceanalys ute nu

En ny version av Serviceanalys finns nu tillgänglig för dig att testa. Du behöver bara logga in på ett ställe för att komma åt både vanliga Serviceanalys och den nya versionen.

Idag släpper vi äntligen en ny version av Serviceanalys. Den nya versionen är en testversion som kommer utvecklas vidare under nästa år. Eftersom den inte är färdig och kan innehålla en del buggar och beräkningsfel så kommer gamla Serviceanalys fortsätta finnas kvar. De båda versionerna kommer att finnas parallellt under en tid framöver tills dess att den nya är färdig nog att ersätta den gamla.

I samma veva flyttar vi även in Serviceanalys i ett helt nytt inloggningssystem vilket innebär att utseendet på inlogg och ansökningsförfarandet ändras. Målet är att alla Pipos tjänster ska in i det nya inloggningssystemet men först ut är alltså de bägge Serviceanalysversionerna.

Vi håller två informationsträffar i samband med release. Fler utbildningspass kommer även längre fram.

Nedan listas de viktigaste nyheterna som du nu kan testa i nya Serviceanalys

 • Nytt modernt gränssnitt och förbättrad karta.
 • Mer dynamiska avståndsinställningar där du inte längre är beroende av de tidigare statiska kilometerkategorierna.
 • Ny funktion för att spara egna områden och återanvända i olika analyser.
 • Nya kartlager med befolkningsdensitet för folkbokförda, deltidsboende och dagbefolkning.
 • Filterfunktion så du kan slå på delmängder av en servicetyp i kartan.
 • Avstånd kan nu mätas i både kilometer och minuter med bil.
 • Infoknappar vid alla funktioner för enklare tillgång till instruktioner.
 • Nytt gränssnitt för simuleringar (motsvarar Analysera-fliken i den gamla versionen) för att göra borttag och tillägg av service och se hur det påverkar människor och arbetsställen i justerbara omland.

Nedan listas det viktigaste som ännu inte finns med i nya men däremot i gamla Serviceanalys

 • Ingen funktion för utskrifter.
 • Ingen möjligt att ta bort eller lägga till flera servicar på rad utan att återställa emellan.
 • Ingen statistikdel med samlade tabeller och diagram (motsvarande knappen Statistik i den gamla versionen).

Använd vanliga Serviceanalys för skarpa analyser och den nya versionen för testning

Eftersom den nya versionen inte är helt klar och kommer löpa paralellt med den gamla under en period framöver så bör du fortsätta göra ditt arbete med skarpa analyser i vanliga Serviceanalys.

Samtidigt önskar vi att du som användare testar den nya versionen och rapporterar synpunkter, fel och konstigheter till oss. Vi vill också gärna ha synpunkter på utseende och funktioner, om du tycker det känns bra att använda och navigera dig runt i tjänsten.

Du är såklart även välkommen att kontakta oss om du har allmänna frågor om detta.

Kontakt sker företrädesvis via Serviceanalys support Länk till annan webbplats..

Svar på viktiga frågor

Hur kommer jag åt den nya versionen av Serviceanalys?

Är du befintlig användare går du till Serviceanalys sida på pipos.se och klickar som vanligt på Logga in-knappen. Väl vid inloggningsrutan kommer du se att den har bytt utseende, men det är bara att logga in som vanligt med de inloggningsuppgifter du redan har sedan tidigare. Första gången du loggar in via det nya inloggningssystemet får du acceptera villkor, komplettera dina användaruppgifter och eventuellt uppdatera ditt lösenord - bara följ instruktionerna. Därefter kommer du hamna på Serviceanalys startsida, en ny sida från vilken du når både vanliga och nya Serviceanalys via två knappar. Sedan kan du bara klicka in dig i den version du vill använda.

OBS! Om du har sparat gamla länkar till Serviceanalys råder vi dig att ta bort dem och istället gå via hemsidan pipos.se -> Våra tjänster -> Serviceanalys -> Logga in.

Hur ansöker jag till Serviceanalys som ny användare?

Eftersom vi bytt inloggningssystem ser ansökningsförfarandet lite annorlunda ut. Istället för att fylla i ett formulär på webbplatsen och skicka till oss klickar du på Logga in-knappen och sedan på Registrera längst ner på inloggningssidan. Du får då skapa en användare genom att ange epost, lösenord och ett antal andra uppgifter. När du är klar med användarkontot kan du logga in i Serviceanalys och därifrån ansöka om behörighet.

Om du är användare i vår andra tjänst Regionalanalys sedan innan behöver du inte göra ovanstående utan kan logga in i Serviceanalys med de uppgifter du har i Regionalanalys och väl inloggad kan du med ett enkelt klick ansöka om behörighet till Serviceanalys.

Är det någon skilllnad för mig som är användare i både Serviceanalys och Regionalanalys?

Är du användare i båda dessa tjänster loggar du in i Regionalanalys som vanligt och Serviceanalys som vanligt, med samma inloggningsuppgifter som tidigare. Skillnaden är framför allt att utseendet på inloggningsrutorna ser olika ut. Om du byter lösenord i Serviceanalys kommer det dock inte bytas för Regionalanalys, och då du inte kan byta lösenord i Regionalanalys gäller det för dig att ha koll på vilket lösenord du har där. Vi gick ut med mer utförlig information om detta för ett tag sedan, som du kan läsa här Länk till annan webbplats..

Regionalanalys kommer flyttas in i samma inloggningssystem längre fram och då kommer inloggningsuppgifter och lösenordshantering fungera för båda.

Hur länge kommer det finnas två versioner av Serviceanalys?

Under nästa år kommer vi fortsätta utveckla den nya versionen av Serviceanalys tills dess att den är så pass bra att den kan ersätta den gamla. Det är i nuläget svårt att säga när utvecklingen är helt klar men vi kommer löpande uppdatera på hemsidan kring hur det går, så prenumerera gärna på nyhetsflöde Länk till annan webbplats. och/eller nyhetsbrev Länk till annan webbplats. om du vill få dessa uppdateringar direkt till din mail.

Man pekar på en skärm som visar en kartbild.