Bra att veta för dig som är användare i Regionalanalys

Det kommer att ske förändringar inom Pipos framöver som kan påverka dig som använder Regionalanalys.

Det händer mycket på samma gång nu inom Pipos. Den 24 oktober är en release av en helt ny version av Serviceanalys planerad och i samma veva flyttas Serviceanalys in i ett nytt förbättrat inloggningssystem.

Samtidigt pågår utvecklingen av Regionalanalys i bakgrunden där en release förhoppningsvis kommer ske närmare årsskiftet 2023/2024, vi informerar såklart när vi har en tydligare tidpunkt. I samband med det ska även Regionalanalys flyttas in i det nya inloggningssystemet.

I mellanperioden mellan Serviceanalys release och Regionalanalys release kommer inloggnings- och ansökningsförfarandet i Regionalanalys behöva bantas ner något. Läs nedan vad vi menar med detta.

Det som kommer ske är att:

  • Från och med 24 oktober, när Serviceanalys och Regionalanalys hamnar i olika inloggningssystem, kommer det inte finnas någon funktion för att byta lösenord i Regionalanalys. Tidigare har du som är användare i enbart Regionalanalys inte heller kunnat byta lösenord, medan du som är användare i både Regionalanalys och Serviceanalys har kunnat byta lösenord för båda tjänsterna via Serviceanalys. Den möjligheten försvinner alltså vilket innebär att samtliga användare i Regionalanalys inte kommer kunna byta lösenord i Regionalanalys från 24 oktober fram tills vi har en ny release av Regionalanalys. Se därför till att du har koll på det lösenord du har idag.
  • Du som idag är användare i både Regionalanalys och Serviceanalys kommer efter den 24 oktober att kunna logga in i båda tjänsterna men om du byter lösenord i Serviceanalys kommer det alltså inte bytas i Regionalanalys, varför du behöver ha extra koll på ditt lösenord där.
  • Från och med 1 november och fram till release av Regionalanalys kommer vi inte längre ta emot ansökningar till Regionalanalys. Detta för att underlätta användarhanteringen och framför allt för att den nuvarande testversionen av Regionalanalys håller på att slussas ut i och med att vi har en ny release på gång.
  • Du som är användare i både Regionalanalys och Serviceanalys idag kommer också märka att inloggningssidorna kommer ha helt olika utseenden i de två tjänsterna - men det ska du alltså inte bli skrämd av.

Målet är att längre fram ha ett enhetligt gränssnitt för både inloggning och ansökningsprocess för båda tjänsterna.

Om du har några synpunkter eller frågor om detta eller om det framöver på något sätt skulle uppstå problem för dig så är du välkommen att kontakta Regionalanalys produktägare Anders Dahlgren.