Regionalanalys - användarexempel från Skellefteå

Pipos senaste tjänst Regionalanalys släpptes nyligen i nytt format för alla intresserade inom offentlig sektor. Då Regionalanalys är väldigt bred och inbjuder till ett utforskande arbetssätt i kartor och analyser finns det såklart också många olika sätt man kan nyttja tjänsten på.

Ett exempel på hur Regionalanalys kan nyttjas kommer från en av våra användare Anders Wigren.

I en artikel på LinkedIn beskriver han hur man kan titta på både tillgänglighetsmått och övriga data som finns tillgängligt i Regionalanalys, för att få en bild av hur det ser ut i Skellefteå och region Västerbotten och hur man kan göra analyser kring attraktionskraften i olika områden.

"Fördelen med Pipos Regionalanalys är att det går snabbt (vid sittande möte) att jämföra områden långt under kommunnivå för att inblandande aktörer ska få samma faktabaserade beslutsunderlag", skriver Anders Wigren.

Läs artikeln här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.