Första release av nya Serviceanalys 24 oktober

Den 24 oktober 2023 kommer vi att släppa en helt ny version av Serviceanalys. Den kommer att finnas parallellt med nuvarande Serviceanalys under en längre period, tills den så småningom ersätter nuvarande Serviceanalys helt.

Mer detaljerad beskrivning av den nya versionen kommer komma i samband med release, men det du kan förvänta dig är ett snyggare och enklare gränssnitt och både förbättrad och ny funktionalitet. Det finns dock fortfarande några större delar kvar som inte kommer med i den första releasen i oktober, men som kommer att dyka upp i fler releaser längre fram. Den nya versionen ska därför ännu inte ses som färdig utan den kommer byggas på ännu mer framåt. Det innebär att den kommer löpa på parallellt med nuvarande Serviceanalys tills denna så småningom kan fasas ut helt.

I samband med releasen kommer vi även byta inloggningsmetod. Det kommer framför allt innebära att själva inloggningsrutan där du skriver dina inloggningsuppgifter då kommer att se lite annorlunda ut. Det ska inte påverka dig som användare nämnvärt. Om det ändå blir någon större påverkan så kommer vi återkomma med mer information om det.

Hur ska jag som användare förbereda mig på att det kommer finnas två versioner av Serviceanalys framöver?

Du behöver inte förbereda dig alls, men då vissa delar till en början fortfarande bara kommer finnas i den nuvarande versionen så kan det vara lämpligt att tillsvidare till största delen fortsätta nyttja nuvarande Serviceanalys i de uppdrag och arbetsuppgifter du har. Samtidigt kan du testa den nya versionen och hjälpa oss i rätt riktning i den fortsatta utvecklingen där genom att skicka in kommentarer och synpunkter. När det närmar sig release i oktober kommer du få du mer detaljerad information om vad som ingår och inte i den nya versionen och vad som planeras att komma längre fram.

Hur kommer jag komma åt den nya versionen när den släpps?

När vi släpper den nya versionen av Serviceanalys kommer du att logga in som vanligt via pipos.se. Väl inloggad kommer du att kunna välja om du vill gå vidare till nuvarande Serviceanalys eller den nya versionen. Mer detaljerad information får du i samband med release.

Vi bjuder till informationsträffar

I samband med release i oktober kommer två digitala informationsträffar att hållas via Teams. På dessa träffar kommer vi att gå igenom den nya versionen och svara på frågor från er användare. Är du användare kan du invänta ett mail med en inbjudan från oss eller gå direkt till vår utbildningssida där du redan nu kan anmäla dig till någon av träffarna. Tipsa också gärna kollegor som inte är användare idag men som kan vara intresserade av att få höra om nya Serviceanalys! De är självklart också välkomna att anmäla sig.